PK-harjoittelua kahvakuulalla

Moi!

Tänään seuran treeneissä kokeiltiin miten kahvakuulalla voitaisiin tehdä lajinomaista peruskuntoharjoittelua. Toinen tavoite oli tehdä paljon toistoja kevyesti. Lauantain treenit on aina kohtuullisen kuormittavia ja kun maanantain treenitkin ovat usein rankat niin alkuviikko alkaa väsyneenä. Nyt yritettiin pitää kevyet ja palauttavat treenit

Tänään normaalit lämmittelyt alkupuuhineen ja normaali lämmittelysarjan kera. Sitten haettiin keskivartaloon tukea lankkupitotreenillä.

Päivän päätreeni oli tuo alussa mainittu pk-harjoittelu. Kuulilla treenatessa aina (ainakin itsellä) syke tahtoo nousta liian korkealle, karkaa vauhtikestävyystasolle. Tehtiin yksi pitkä harjoitus, 20 min, jossa yhdellä kuulalla tehtiin ensin minuutti työntöä ja toinen minuutti tempausta samalla kuulalla ja sitten käden vaihto ja sama toiselta puolelta. Tätä toistettiin se 20 min. Ajatus oli tehdä kohtuullisen hitaalla pacella ja kevyellä kuulalla, että se syke pysyisi pk-lukemissa. Ja kun on pitkä harjoitus niin on aikaa keskittyä tekniikan osiin, hengitykseen, rentouteen suorituksen aikana. Oma suoritus tänään 18 kg kuulalla, työnnöt 15-16 rpm ja tempaus 17-18 rpm. Harmi kun ei sattunut mittari matkaan, mutta ainakin tehdessä tuntui että happi riitti koko ajan ja syke pysyi kohtuullisena. Yhdellä kuulalla asentokin säilyi melko rentona ja hengitys pelitti nyt hyvin koko treenin ajan.

Loppuun vielä vähän vatsatreeniä ja pikkukivaa jalkatreeniä.

T KuulaAri

Mainokset

1 kommentti

Kategoria(t): Uncategorized

One response to “PK-harjoittelua kahvakuulalla

  1. Anitta Erenius

    Minulka ei tule edes kuulalla mitään tuloksia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s