Mikä tämä on?

Moi!

Tämä mun blogi on treenipäivyri pääsääntöisin mutta välillä jotain muutakin. Tosin aina lopulta päädytään päivän treeneihin, mutta silti.

Päivän pähkinä, mikä on kuvassa näkyvä esine?

???

Kyseinen esine on halkaisijaltaan n. 9.5 cm, keskikohdalta paksuus noin 1.5 cm ja paino noin 200 g.  Esine on pinnaltaan kova ja huokoinen. Kyseessä ei siis ole pöytäliina tai taustalla näkyvä kirjevaaka vaan etualalla oleva pyöreä esine.

Vastaus tulee huomiseen postaukseen, tai viimeistään seuraavaan kun jotain laitan.

Siinä oli se muuta puuhaa osio, tässä päivän treenit.

Lauantai ja vuorossa seuran treeni. Työntö vuorossa ja sitähän sitten tehtiin. Viimeaikoina olen kokeillut noita isompia kuulia ja tullut siihen tulokseen että ne opettavat tekniikkaa paremmin kuin kevyet. Kevyitä kuulia voi pitää liikkeessä ja eri räkkiasennoissa lihasvoimalla ja ”sinnillä”, mutta isommilla se ei enää onnistu.

Isoilla kuulilla tekeminen tarkentuu. Mitään osavaihetta ei voi tehdä sinnepäin, koska se ei onnistu. Räkki pitää olla kunnollinen, jotta lepo olisi mahdollinen. Sekin niin että hengitys kulkee. Työntö pitää olla tehokas, muuten kuulat ei mene ylös asti. Yläräkki tukeva että lukitus onnistuu. Alaslasku pitää saada sujuvaksi ettei kuulien asennon korjaamiseen mene turhaan energiaa ja aikaa.

Ja kaikkeen tähän sitten vielä normaali hengitys, joka vaikeutuu ihan jo yksinomaan siitä että painoa kannateltavana on niin paljon enemmän. Ja kun hengitys alkaa takkuamaan niin maitohappoa alkaa kehittymään enemmän ja suoritus jää lyhyeksi.

Nämä asiat mielessä lähdettiin päivän treeneihin. Alkuun lämmittelyyn sarja yhden käden liikkeitä  16 kg kuulalla (oma suoritus).

Sitten käytiin läpi työnnön tekniikkaa nopeasti ja muutamia lämmittelyjä eri kokoisilla kuulilla.

Pääsarja oli 11 x 1 min pareittain niin että lepovaihe on siinä kun kaveri tekee omaa suoritustaan. Tarkoitus oli tehdä setit isolla kuulalla ja hitaalla pacella että eri vaiheisiin ehtii ja joutuu kiinnittämään huomiota. Oma suoritus tässä vaiheessa 2 x 32 kg kuulilla ja pacena 6 rpm. On ne painavia!

Treenin päätteeksi tehtiin tavanomaiseen tyyliin kuntopiiriä. Nyt oli 13 liikettä ja kaksi kierrosta.

T KuulaAri

1 kommentti

Kategoria(t): Uncategorized

1 responses to “Mikä tämä on?

  1. Paluuviite: No sehän on… | Treenejä ja muutakin puuhaa!

Jätä kommentti